Eiland 8, ondernemen in plinten woonflats

http://www.eiland8.com
In het vernieuwde gebied rond de Prins Clausbrug in Kanaleneiland worden acht gebouwcomplexen ingericht voor kleine bedrijven in de creatieve sector en nieuwe bewoners. De locatie is voortreffelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer en ligt in een groene omgeving waar veel ruimte is
De eerste twee lagen van de vier verdiepingen tellende complexen kunnen gehuurd worden door kunstenaars en vormgevers. Deze ondernemers worden ondersteund door een aparte stichting die de gebouwen beheren en zorg dragen voor het informatiecentrum. In dit informatiecentrum is ruimte voor vergaderingen, filmvertoningen, feesten en doet dienst als algemene ontmoetingsruimte.
De derde en vierde verdieping van de gebouwen kunnen gehuurd worden door studenten en (top)sporters die op zoek zijn naar een bijzondere woonruimte. De toewijzing van deze woningen verloopt via de SSH.

 

Creatief bedrijvencollectief
Eiland 8 biedt ruimte aan een bonte verzameling van creatieve bedrijven: webdesigners, kunstenaars, meubelmakers, copywriters, industrieel ontwerpers, journalisten, fotografen, filmmakers, enzovoorts. De combinatie van verschillende bedrijven en organisaties zorgt ervoor dat er samenwerking kan ontstaan waarbij men van elkaars diensten en kennis gebruik kan maken.
De huurprijzen van de bedrijfsruimtes zijn laag waardoor het voor startende ondernemers nog aantrekkelijker wordt om een plek in Eiland 8 te huren. Om de kosten laag te kunnen houden wordt van de huurders verwacht dat zij actief deelnemen aan projecten in de wijk. Deze projecten zullen een kleine tijdsinvestering vragen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een reclameontwerper die een training geeft aan de grote vrouwenorganisatie van Kanaleneiland over hoe zij hun PR professioneler op kunnen zetten.
Eiland 8 is dus een inspirerende en maatschappelijk betrokken werkplek. Een uitstekend uitgangspunt voor een professionele en creatieve beroepspraktijk!