Fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar

Labyrinth kijkt terug op een goed en uitdagend jaar met interessante en vernieuwende projecten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Terwijl het inkomende telefoonverkeer deze week al drastisch afnam, een groot deel van werkend Nederland is met vakantie

is ons team nog volop in de weer. Zelfs tussen kerst en oud en nieuw werken wij door, want 2010, het nieuwe jaar biedt volop perspectieven met veel nieuwe vragen:

 

Welke prioriteiten liggen er in de wijken met in het achterhoofd de gemeenteraadsverkiezingen? Hoe kan populisme tegen worden gegaan? Hoe kunnen welzijns en overheidsinstellingen het beste omgaan met bezuinigingen? Wat willen burgers/bewoners en ondernemers zelf doen? Welke rol is er voor wijkeconomie en ondernemerschap? De arbeidsmarkt veranderd en traditionele overlegmodellen beginnen spaak te lopen, wie vertegenwoordigd wie en hoe zit het met de steeds groter wordende groep zelstandige professionals (voorheen ZZP’ers genoemd)? Hoe transparant is de arbeidsmarkt en waar heeft men behoefte aan? Tradionele businessmodellen worden ingehaald door nieuwe. Een goed voorbeeld is het succes van sell a band. De consument/vrager heeft directe invloed op het product. Is dit ook toepasbaar voor veelal aanbod georienteerde sectoren en diensten? Laatst opperde iemand op een gedeelte van het aanbod van het muziekcentrum op de manier van sell a band, door de belastingbetalers van een gemeente, zelf tot stand te laten komen?

 

Allemaal vragen waar we ons nu en in het komende jaar mee bezig houden en waar we vaak samen met onze opdrachtgevers antwooren en oplossingsrichitngen voor proberen te vinden.

 

Wijkbewoners, ondernemers, opdrachtgevers, partners, bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen dit jaar. Fijne dagen en een gezond en gelukkig 2010!

 

Namens het team van Labyrinth

 

Nathan Rozema