Concept Mapping sessies Gezondheid Rotterdam

Afbeelding bij Concept Mapping sessies Gezondheid Rotterdam

Concept Mapping: Gezondheid is voor mij…

Op dinsdagmiddag 24 mei en donderdagavond 26 mei heeft Labyrinth Onderzoek & Advies in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en het RIVM twee groepsgesprekken over gezondheid gehouden. Tijdens de groepsgesprekken werd door middel van concept mapping antwoord gezocht op de vraag ‘gezondheid is voor mij…’

In De Machinist, een vergaderlocatie in Rotterdam, zijn twee maal ruim 15 mensen bij elkaar geweest om te spreken over wat gezondheid voor ze betekent. De deelnemers hebben samen begrippen bedacht die gezondheid voor ze uitdrukten en deze vervolgens geordend in groepen én op volgorde van belangrijkheid gerangschikt. Deze methode wordt concept mapping genoemd.

De deelnemers zijn geworven door Labyrinth en ook heeft Labyrinth de locatie en catering geregeld. De gesprekken werden geleid door een medewerker van het RIVM. Medewerkers van Labyrinth en de Gemeente Rotterdam ondersteunden waar nodig.

Dit najaar zal Labyrinth nogmaals twee van dergelijke groepsgesprekken – wederom in samenwerking met het RIVM en de Gemeente Rotterdam – organiseren. De Gemeente Rotterdam beoogt met de resultaten gezondheidsprogramma’s nog beter op de denk- en leefwereld van uiteenlopende groepen burgers te laten aansluiten.

DSC_0812