Interviewer HELIUS project naar Marokko

Van begin 2013 tot begin 2014 heeft Labyrinth ruim 800 interviews gedaan voor de HELIUS studie. De meertalige interviewers van Labyrinth hebben zich van begin tot eind ingezet voor een zo hoog mogelijke respons. Om dit te belonen is aan het eind onder alle interviewers een vliegreis naar Marokko verloot. Na een spannende loting kwam Hajar uiteindelijk als winnaar uit de ‘bus’. Gefeliciteerd Hajar!

Voor het baanbrekende onderzoek op het gebied van Zorg en Welzijn, HELIUS, zetten Labyrinth, AMC en GGD Amsterdam de beste interviewster in het zonnetje: Hajar Ahamout. Als bonus voor haar harde werken ontving zij een studiereis op het gebied van zorg en welzijn in Marokko. Hajar gaat in Marokko kijken hoe de medische wereld daar met ouderen omgaat en hoe zij aankijken tegen een dergelijk onderzoek. Tevens gaat zij daar in het kader van de jaarlijkse suikerfeestmonitor van Labyrinth, verslag doen van hoe de commercie in Marokko inspeelt op de Ramadan en het Suikerfeest (Aid el Fitr).

Hajar: “Ik ben heel blij met deze beloning, na de honderden uren interviews afnemen met Marokkaanse ouderen in Amsterdam is dit een enorme verrassing. Het onderzoek is enorm pittig en stelt heel veel eisen aan de interviewer. Vele andere interviewers zijn afgevallen, juist ook omdat er wetenschappelijk hoge eisen worden gesteld, maar tegelijkertijd moest ik als interviewer de vertaalslag maken om mensen te overtuigen van het nut van dit onderzoek. Ik ben trots dat ik als hoogopgeleide Marokkaanse hierin mijn bijdrage heb kunnen leveren en ga met veel zin op studiereis naar Marokko.”