Jeugd en cultuur

Jeugd en cultuur centraal tijdens bezoek gemeenteraad aan Overvecht
12-09-2008
 

 

Jeugd en cultuur zijn de centrale thema’s tijdens de ontmoeting tussen raadsleden en bewoners uit Overvecht op woensdagavond 24 september. De raad krijgt een samenvatting van de resultaten van de wijkraadpleging onder de jeugd, waarna amateur kunstenaars en theatermakers laten zien dat er op cultureel gebied in Overvecht veel te beleven valt. De wijkbijeenkomst begint om 19.30 uur in de Stefanus, Amazonedreef 40.

 

 

 

Overvecht is een jonge wijk en de bevolking wordt steeds jonger. Reden voor de wijkraad om een wijkraadpleging te houden onder de jeugd. Tijdens de ontmoeting met de raad presenteert Nathan Rozema van Labyrinth een samenvatting van de resultaten van deze wijkraadpleging en vertelt over de wensen en ideeën van de jongeren.

 

 

 

Daarna wordt getoond dat er in Overvecht op cultureel gebied tegenwoordig wel wat te beleven valt. Steeds meer kunstenaars vinden hun weg naar Overvecht om er te wonen en te werken. Sommige culturele initiatieven zijn direct van bewoners, sommige via het leefbaarheidsbudget, andere worden mede ondersteund vanuit het wijkactieplan. Tijdens de wijkbijeenkomst maakt de raad kennis met een aantal van deze culturele initiatieven; buurttheater STUT treedt op, Zimihc laat zien wat de mogelijkheden van de Stefanus worden en die van de amateurkunst in de buurt. Daarnaast een presentatie over het kunstproject ‘In Overvecht’.

 

 

Aan het eind van de avond is er nog gelegenheid voor het stellen van vragen aan de raad.