Kidsmarathon Kanaleneiland

Afbeelding bij Kidsmarathon Kanaleneiland

Kidsmarathon Kanaleneiland

Woensdag 21 September 2016 om 12.30 organiseert Stichting Utrecht aan de Nijl weer de Kidsmarathon Kanaleneiland: kinderen die rennen over de Prins Clausbrug. Dit is een vrijwillig initiatief dat wordt gesponsord door Krachtstation, Gemeente Utrecht, Labyrinth, HIK Ontwerpers, VanDerLeij projectontwikkeling en met hulp van FDC-centre, InayaZorg, AttifaZorg, Terecht, MBO Utrecht, Enoteam, CoffeeMania, Stichting Trendy, Studio Appelmoes, BombaBikes en de basisscholen uit Kanaleneiland.

Het initiatief is in 2008 bedacht door Nathan Rozema, directeur van Labyrinth, en vervolgens opgezet vanuit Stichting Utrecht aan de Nijl en  Labyrinth. Utrecht aan de Nijl werd opgericht om de leefbaarheid en het ondernemerschap in ‘krachtwijken’ te stimuleren, door de combinatie van wonen, werken en cultuur aan elkaar te koppelen. In 2008 was er weinig aandacht voor sport en in het bijzonder atletiek voor de jeugd tot en met 12 jaar. Dit gekoppeld aan de unieke landmark, de Prins Clausbrug, die in 2008 5 jaar bestond, zorgde voor het idee om samen met de basisscholen over de brug te gaan rennen. Er zit zoveel energie en kracht in de wijk, de Kids Marathon visualiseert en brengt dit samen.

Om 12.30, op woensdagmiddag begint de wedstrijd aan de voet van de Prins Clausbrug bij het Krachtstation bij het springkussen. Aanmelding vindt plaats via de basisscholen.

Labyrinth ondersteunt samen met haar partners in Krachtstation dit initiatief onbaatzuchtig omdat zij als bureau actief wil bijdragen aan het stimuleren van wijkontwikkeling, wijkeconomie en ondernemerschap.