Labyrinth helpt Bo-Ex met raadplegen bewoners

De Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex is momenteel in een aantal wijken bezig met het renoveren van haar panden en complexen. Het is hierbij belangrijk dat de stem van bewoners gehoord wordt. Om deze reden helpt Labyrinth Bo-Ex om onafhankelijk en objectief het draagvlak voor de renovatie te meten. Afgelopen jaar deed zij dat onder andere bij projecten in Kanaleneiland-Zuid, Overvecht-Zuid en Lombok.

In Lombok peilde Labyrinth niet alleen het draagvlak voor de aanstaande renovatie. Zij vroeg bewoners ook hun mening te geven over het voornemen om het onderhoud voortaan in zelfbeheer te organiseren. Dit wil zeggen dat bewoners de organisatie van het onderhoud zelf, lokaal, gaan regelen.

In Overvecht wilde Bo-Ex het complex ‘energieopleverend’ maken en van het gas en de stadverwarming afhalen. Labyrinth peilde onder de bewoners of er voldoende draagvlak was voor deze verduurzaming.

Ook deed Labyrinth een kwalitatief onderzoek naar de manier waarop bewonersparticipatie op dit moment binnen Bo-Ex is georganiseerd.

Labyrinth heeft veel ervaring met bewonersonderzoek voor woningcorporaties, en is verheugd ook Bo-Ex en haar bewoners te helpen bij het meten van draagvlak.