Labyrinth spreekt met Pieter Buisman over Geldstromen door de Wijk en Krachtstation op Hoe Open? Festival

Afbeelding bij Labyrinth spreekt met Pieter Buisman over Geldstromen door de Wijk en Krachtstation op Hoe Open? Festival

Nathan Rozema, directeur van Labyrinth, spreekt vandaag met Pieter Buisman, tijdens de workshop ‘Boekje open over geld’ over Geldstromen door de Wijk en het Krachtstation. Deze workshop is in het kader van de lancering van de Open Overheid publicatie BOOG (Boekje Open Over Geld). Tijdens de workshop zullen Nathan Rozema en Pieter Buisman vertellen over hun aanpak en methodes.

BOEKJE OPEN OVER GELD

Geldstromen door de Wijk heeft meegewerkt aan het ‘Boekje Open Over Geld’. Als het om publiek geld gaat, heeft iedereen wel een mening. Bijvoorbeeld, dat ‘ons’ geld verkeerd wordt besteed. En wat zien we er nu eigenlijk van terug op straat? Inwoners missen overzicht, duidelijkheid, transparantie en hopen maar dat de verantwoordelijke bestuurders en hun ambtenaren het goed doen. Openheid geven over publiek geld – en wel zo dat de samenleving ook snapt waarom bepaalde keuzes worden gemaakt – is nog geen gemeengoed en blijkt lastiger dan gedacht. Zowel voor de gemeente als voor burgers. Daarom is er nu BOOG: een Boekje Open Over Geld. In het boekje zijn verschillende benaderingen en methodes bij elkaar geplaatst waarmee burgers meer grip kunnen krijgen op de geldstromen in hun wijk en gemeente.

Ondernemerschap

Geldstromen door de Wijk gaat daarbij vooral uit van de kracht van het lokale ondernemerschap, want dat heb je nodig om meer waarde te halen uit de geldstromen die door je wijk gaan.  Dat ondernemerschap houdt ook in dat je risico’s moet durven nemen. Waar dat toe kan leiden hebben sommigen in de voorbereiding van BOOG aan den lijve kunnen ondervinden. Buurttuin De Zandloper en Krachtstation Kanaleneiland zijn voorbeelden van lokaal ondernemerschap die met recht hun plek in het Boekje Open Over Geld hebben verdiend. Lees het boekje en kijk en luister naar de enthousiaste verhalen van de mensen van De Zandloper en het Krachtstation. Of kom op 12 december 2016 naar het Hoe open? Festival en doe mee aan de werksessie #Storm Track: ‘We doen een boekje open over geld’ (10.45 – 12.15 uur), of meet je eigen kennis in #Open Track: De Grote Geldstromen door de Wijk Quiz (14.00 -14.30 uur).