Lady Fit wint wedstrijd

Podiumhuis Kanaleneiland noemenswaardige vermelding door Jury, Lady Fit en bewoners Universiteit Pendrecht winnen

Goed nieuws voor de sportieve vrouwen in Kanaleneiland: het succesvolle burgerinitiatief Lady Fit uit Kanaleneiland (en inmiddels ook actief in Overvecht) heeft samen met de ‘bewoners Universiteit Pendrecht’ de wedstrijd gewonnen! Ladyfit heeft meer dan 800 leden en werk samen met andere (sport) organisaties in Utrecht.

Maar ook het initiatief van het Podiumhuis, gepresenteerd door Nathan Rozema (Onderzoeksbureau Labyrinth) en Boudewijn Oremus (wijkraad Zuidwest) kreeg tijdens de uitreiking als enige andere genomineerde een noemenswaardige vermelding door Nijmeegse wethouder en jurylid Paul Depla!

==================================
Achtergrond:
Nathan Rozema en Boudewijn Oremus uit Utrecht waren net als Lady Fit uit Utrecht genomineerd voor de "Beauty Contest Prachtwijken 2007"

De jury van de Beauty Contest Prachtwijken 2007 had op dinsdag 29 mei zeven nominaties toegekend voor Beauty Contes Prachtwijken Award. De juryleden hebben veel waardering voor alle inzendingen. Sport, werk, cultuur en ontmoeting zijn essentiële elementen die bepalend zijn voor de levendigheid en kracht van een wijk. De prachtwerkers in deze Beautycontest blijken in staat te zijn om een extra slinger te geven aan initiatieven van bewoners, ondernemers en professionals.

De volgende projecten verdienden een nominatie.
In de categorie A (meest effectieve aanpak) zijn dit:

De tuinen van Hordijkerveld (Rotterdam)
Woningcorporatie neemt initiatief om met alle 600 bewoners en opbouwwerk de tuinen in deze tuinstadwijk in ere te herstellen. Bewoners worden aangemoedigd en ondersteund om openbare ruimte en tuinen tot iets moois te maken.

Ladyfit (Utrecht)
Sportvereniging voor en door allochtone vrouwen heeft in een paar jaar meer dan 700 leden gekregen. Werkt sinds 2006 samen met de Utrechts voetbalvereniging KDS en doet mee aan voetbalcompetitie KNVB.

Loud Foundation (landelijk)
Mijn wijk, mijn trots. Jongeren uit aandachtswijken worden geholpen uit hun slachtofferrol te komen en te geloven in hun eigen kracht door het maken van een videoclip (clipcast en videocrew)

Wijkweb Geuzenveld (Amsterdam)
Een netwerk van ongeveer 200 bewoners in de wijk Amsterdam Geuzenveld die actief bezig zijn met hun eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van de wijk. In korte tijd zijn meer dan 60 initiatieven van de grond gekomen.

In de categorie B (meest verfrissende aanpak) zijn de volgende inzendingen genomineerd:

Kwartiermaker kwetsbare groepen (Eindhoven)
Basale, persoonlijke hulp door kwartiermaker “achter de voordeur” aan kwetsbare groepen die buiten de boot vallen in de Eindhovense wijk Woensel West. Hij helpt bij het leggen van nieuwe contacten en het vinden van een zinvolle dagbesteding.

Pendrecht Universiteit (Rotterdam)
Bewoners in de Rotterdamse wijk Pendrecht zijn zelf de deskundigen in de aanpak van hardnekkige problemen in hun wijk; zij fungeren als docenten en professionals zijn de studenten.

Podiumhuis Kanaleneiland (Utrecht)
Stimuleren van cultuur en ontmoeting, tot nu toe door het organiseren van goedbezochte evenementen. Nu is een Podiumhuis (mulitfunctioneel gebouw) als follow-up hiervan in de maak.

De genomineerden zullen zich presenteren tijdens het themadiner Prachtwijken in de maak dat organisatie-adviesbureau De Beuk in samenwerking met KEI Kenniscentrum stedelijke vernieuwing organiseert op donderdag 7 juni in Utrecht (aanvang 16.30 uur). Om 20.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. Naast de twee juryprijzen wordt er ook een publieksprijs uitgereikt.

De jury bestond uit Greetje Lubbi (voorzitter),Marian ter Haar (Nederlands Instituut voor Sport en Beweging), Paul Depla (gemeente Nijmegen), Karin Schrederhof (Pact op Zuid Rotterdam), Olof van de Wal (KEI Kenniscentrum stedelijke vernieuwing), Hendrien Witte (Aedes vereniging van woningcorporaties) en Yung Lie (De Beuk, secretaris jury).

meer info: www.beuk.nl
www.kei.nl