Manifestatie buurtalliantie: Ondernemende wijk

Labyrinth Casus: Lombok
http://manifestatie.buurtalliantie.nl/programma/programma_per_dag/?pg_start=2009-11-26+08%3A00&pg_stop=2009-11-26+20%3A00&bc_title=Dag+3&pg_tid=1

 

Lombok, niet lang geleden overwoog de gemeente nog om deze voormalige probleemwijk te slopen. Nu is het een van de levendigste, gezelligste subwijken van Utrecht, met als icoon de bruisende Kanaalstraat met zijn multiculturele winkels, de bekende slijter naast de islamitische slager, uitstallingen waar je soms bijna over struikelt en dubbelparkerende bezoekers. Lombok is ook de wijk met, naast veel zichtbaar ondernemerschap aan de Kanaalstraat, veel niet direct zichtbare ondernemers: zelfstandige professionals. Het zijn voornamelijk ambachtelijke en cultureel ondernemers.

Door Nathan Rozema (directeur Labyrinth onderzoek & advies| Extenzio)

Kleine zaal (5e) – wijkcase

donderdag 26 november – Ronde 1 – 11:00 – 11:50

 

 

=============

 

Beehive
Creatieve bloeiplaats Beehive biedt startende, jonge creatieve ondernemers een betaalbare werkplek in Amsterdam en heeft als doelstelling het ontwikkelen van ondernemerschap en het stimuleren van samenwerking. Onderdeel is dat je gemiddeld twee uur per week besteedt aan de 2-uurs- projecten: variërend van het organiseren van evenementen tot het ontwerpen van promotiemateriaal. Tijdens de excursie gaan we ook langs bij Villa Beehive, een locatie met niet alleen werkunits, maar ook een geluidsstudio, podium en huiskamerrestaurant.

 

Door Dymphie Braun (projectmanager Beehive)

 

Excursie

 

donderdag 26 november – Ronde 1 – 11:00 – 11:50 ShareThis

===============================
De Cont1rfabriek
De Cont1rfabriek is een leerwerkbedrijf waar leerlingen van Praktijkscholen tweedehands zeecontainers ombouwen tot zelfstandige woningen, onder begeleiding van ervaren vaklieden die hen de kneepjes van het vak leren. Leerlingen van Praktijkscholen hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De stage in de Cont1rfabriek vergroot hun kansen, zeker als ze doorstromen naar het SSP schakeltraject. Het startniveau van de SSP Bouwopleiding is normaliter te hoog voor Praktijkschool-leerlingen. Nu kunnen ze de stap naar de SSP opleiding tot bouwplaatsassistent toch maken.

 

Door Jesse Boom (projectleider Cont1rfabriek)