MarjavanderWerfdebat emancipatie en zelfbeheer in economisch mindere tijden

We leven in spannende tijden – een kabinet dat op alles bezuinigt, corporaties die in (financiële) crisis verkeren, Europa dat de corporatiesector ziet als private sector en dus beperkingen vereist aan ‘staatssteun’. De rekening zal vooral door de minst draagkrachtigen worden betaald. Maar deze tijd van bezuinigingen biedt ook kansen. Het subsidie-infuus wordt ontkoppeld en de noodzaak voor duurzamere financiering (minder subsidieafhankelijk), voor eigen initiatieven en zelfbeheer is zeer actueel.

Marja van der Werf zette zich haar hele werkende leven in voor de huurders en bewoners in wat nu de aandachtwijken heet. Via het Marja van der Werfdebat kunnen haar vakgenoten en mensen uit het veld het soort vragen bespreken, dat zij ook zou stellen. Daarom organiseren we weer een debat met als thema:


Emancipatie en sociale stijging in economisch mindere tijden – goed bedoeld van boven af of strijdlustige eigen initiatieven van onder op?

 

Het programma:

      Een korte introductie: de inspiratie van Marja van der Werf

      Inleiding door Martien Kromwijk, Woonbron

      Reactie van Nathan Rozema, directeur onderzoekbureau LABYRINTH, en van vertegenwoordigers van zelfbeheerorganisaties De NIeuwe Jutter uit Rivierenwijk en het nieuwe 3G uit Kanaleneiland

      Discussie met de zaal

 

En natuurlijk sluiten we af met een borrel en de kans om te netwerken. En met de lancering van de website van de Stichting Marja van der Werfdebat.

 

De locatie is De Nieuwe Jutter (buurthuis in zelfbeheer!)

Amerhof 66  3522 TR Utrecht (routebeschrijving zie internet)

 

De datum is  Vrijdag 4 februari 2011

vanaf 14.00 uur inloop, 14.30 start programma

 

Zet dit in je eigen agenda en die van een jonge collega of vakgenoot en meld jullie aan bij Lucia Bakker via bakker@noordwest.org.  Aanmelden is belangrijk i.v.m. de catering en de begroting van de middag. Doorsturen van deze mail wordt op prijs gesteld. Graag aanmelden vóór 1 februari.

 

Tot ziens op 4 februari en een geïnspireerd en strijdbaar 2011!

 

Trevor James,  Nathan Rozema, Annemiek Rijckenberg