Moslimjongeren verdeeld over vieren Valentijn

Moslimjongeren verdeeld over vieren Valentijn

Van de moslimjongeren die een relatie hebben of verliefd zijn op iemand, viert 43 procent Valentijnsdag. Zo blijkt uit een peiling van Labyrinth Onderzoek & Advies waarin deze jongeren naar hun beleving van Valentijn gevraagd zijn. 

Van de ondervaagde moslimjongeren die Valentijnsdag vieren, geeft 67 procent aan iets leuks te gaan doen met hun Valentijn. Vaak is dit uit eten of een filmpje pakken. Daarnaast geeft 39 procent zijn/haar een geliefde een cadeau, waarbij parfum, cosmetica & verzorgingsartikelen het hoogst scoren, gevolgd door accessoires.

Niet iedereen viert Valentijnsdag. Van alle ondervraagde moslimjongeren die geen Valentijn vieren, geeft twee vijfde (43 procent) aan deze dag aan zich voorbij te laten gaan omdat het niet past binnen het geloof en/of niet mag van het geloof. De Valentijnsdagvierders geven juist aan dat het geloof geen invloed heeft op de manier waarop ze Valentijnsdag vieren.

De uitkomsten van de peiling zijn vanochtend gepubliceerd in een paginagroot artikel in De Telegraaf. Lees het artikel hier.