Nathan Rozema in Tros kamerbreed

Vanochtend om 11 uur zoomde Tros kamerbreed in op de resultaten van het kabinetsbeleid. Sociaal geograaf Nathan Rozema van Labyrinth_ Extenzio , Hoogleraar pedagogiek Micha de Winter en voorzitter van de CNV vakcentrale Rene Paas gingen in gesprek.

René Paas, Micha de Winter en Nathan Rozema waren te gast bij Margriet Vroomans en Kees Boonman in TROS KAMERBREED. Zij gingen in geprek overe de resultaten van het kabinetsbeleid. De Tweede Kamer deed dat eerder deze week tijdens verantwoordingsdag, ook wel woensdag gehaktdag genoemd.
René Paas ging in op het onderwerp sociale zaken en werkgelegenheid. http://tros.nl/index.php?id=451
Micha de Winter praat over het nieuwe ministerie van Jeugd en Gezin van minister Rouvoet. De winter is te spreken over het feit dat er nu een apart ministerie voor jeugd en gezin is en noemt als voorbeeld de moeder kind centra in de wijken, een beter alternatief dan de bureaucratische bureau’en van jeugdzorg. De winter geeft aan dat het belangrijk is dat dit ministerie zich hard maakt voor alle jongeren. Het plaatsen van mosquito’s tegen hangjongeren bij de hogeschool in Groningen wordt aangehaald, De Winter geeft aan dat dit symbool staat voor het onvermogen van gemeenten en professionals om goed te communiceren met jongeren.

 

Nathan Rozema analyseerde de veertig wijkactieplannen van de gemeentes en constateerde dat er weinig tot geen aandacht is voor ondernemerschap en wijkeconomie in de meeste plannen. Slechts 6 van de 40 plannen geven serieus aandacht wijkeconomie en ondernemerschap. Meer informatie op www.troskamerbreed.nl
http://tros.nl/index.php?id=451