opening expositie woonportretten in hoofddorpse courant

bron: Hoofddorpse courant: zie artikel

Atelierwoningen winnaar Architectuurprijs 2011

27-06-2011 14:32
Aantal keren bekeken: 11 | 0 reacties

HOOFDDORP – De Architectuurprijs 2011 is toegekend aan de Atelierwoningen in Vijfhuizen. De tweede plaats ging naar de Geniedijk. Op plaats drie is geëindigd het Kattenpleintje bij het Rustenburgpark in Hoofddorp. De top drie is zaterdag 25 juni bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

De prijsuitreiking maakte deel uit van een hele middag kijken naar en praten over architectuur.Het begon allemaal met een excursie langs vier van de negen finalisten van de Architectuurprijs: de Atelierwoningen, de Geniedijk, het Kattenpleintje bij het Rustenburgpark en de Fruittuinen. Aansluitend volgde de lezing van Robert van Riel, architectuurcriticus van het beleven.

Om 15.45 uur was dan het moment daar: de bekendmaking van de winnaar en de toekenning van de tweede en derde prijs. Die eer was aan de winnaar van vorig jaar Wigle Tamboer van De Meerkerk. De Atelierwoningen wonnen, want deze woningen voldeden volgens de stemmers (de afgelopen weken kon er digitaal gestemd worden op de genomineerden) het best aan het thema ‘buurtlandschappen’.

Het programma werd afgesloten met de opening van de expositie ‘Woonportretten – Particulier Opdrachtgeverschap in Beeld’. De expositie is tot stand gekomen samen met Labyrinth Onderzoeksbureau en gaat over collectief particulier opdrachtgeverschap. De expositie gaat over zelfbedachte huizen die zijn afgestemd op ieders eigen leven. In de expositie zijn tien bijzondere woningbouwprojecten en de ervaringen van bewoners en architecten vastgelegd. De expositie is nog t/m 7 juli te bezichtigen in de passage van het Cultuurgebouw. De atelierwoningen maken deel uit van de tentoonstelling.