PROVADA: NRW lunchbijeenkomst duurzame centra, vitale centra

NRW Lunchbijeenkomst PROVADA: Duurzame centra, vitale centra
Woensdag 9 juni 2010

bron: http://www.nrw.nl/bijeenkomsten/?page=detail&id=106⊂=programma

Verduurzaming van het winkelvastgoed
Graag nodigen wij u uit op woensdag 9 juni voor de tweede NRW lunchbijeenkomst van 2010, die geheel in het teken staat van ‘Duurzame winkelcentra´.

Succesfactoren duurzame winkelcentra
De NRW taskforce Duurzaamheid heeft zich de afgelopen 1,5 jaar gebogen over het duurzaamheidsvraagstuk. In de sector wordt veel gesproken over duurzaam ondernemen, maar wat betekent dit precies in relatie tot winkelcentra? In vastgoed blijkt duurzaamheid zich vaak te concentreren op fysieke aspecten. De vraag is of dit leidt tot duurzame winkelgebieden. Duurzaamheid is namelijk een veelomvattender begrip. Ook sociale, functionele en economische factoren zijn van belang bij het verduurzamen van het winkelvastgoed. De mate bijvoorbeeld waarin een winkelgebied kan inspelen op veranderingen, een van de factoren die de duurzaamheid van een winkelgebied bepalen. Want hoe duurzaam is een goed gebouwd centrum met leegstand, te lage omzetten, te hoge huren en louter huurders die je elders ook ziet?

De Taskforceleden presenteren de resultaten van hun onderzoek tijdens de lunchbijeenkomst op Provada, waarbij de pijlers van duurzaamheid People, Planet, Profit centraal staan.