Studenten UU en ROC Asa trekken samen wijk in

Utrecht, 14 april 2009. Studenten van de Universiteit Utrecht trokken vandaag samen met deelnemers van ROC Asa de wijk Kanaleneiland in. De grote groep van in totaal zo’n 50 studenten onderzoekt de mogelijkheden voor het krachtstation Kanaleneiland

Labyrinth zocht samen met Boudewijn Oremus de samenwerking met deze belangrijke Utrechtse onderwijsinstellingen op. De kracht is enerzijds dat er vanuit een frisse blik, vanuit verschillende disciplines (duurzaamheid/ondernemerschap/wijkeconomie/ participatie/voorzieningen/sociale geografie/planologie/bestuurskunde/juridisch) naar een multifunctionele voorziening als het krachtstation (voorheen genaamd podiumhuis) wordt gekeken. Anderzijds is het bijzonder dat er wordt samengewerkt tussen het ROC en de Universiteit en de initiatiefnemers (Labyrinth/Utrecht aan de Nijl/HIK-ontwerpers). Deelnemers van het ROC die in de wijk wonen trekken bij dit project samen op met de studenten van de Universiteit die de wijk vaak nog nauwelijks kennen.
Deze samenwerking zal leiden tot een analyse en rapportage mbt de voorzieningen en mogelijkheden in Kanaleneiland.

 

Tijdens de uitwisseling van ervaringen tussen Universiteit en ROC (MBO) bij het ROC Asa aan de Australielaan vertelden studenten die in de wijk wonen dat er kwa vrijetijdsbesteding weinig in Kanaleneiland te doen is, vooral voor jongeren. Studenten van UU verwonderden zich hierover, omdat er zoveel aandacht naar de wijk lijkt te gaan. De Kanaleneilandse ROC’ers gaven aan hier weinig van te merken.