Studentenmonitor Labyrinth: woonwensen studenten, voorzieningen

Op dit moment inventariseert Labyrinth, in opdracht van SSH, Focus Invest en de gemeente Vaals, wat de woonwensen van studenten in Aken zijn. Labyrinth heeft ruime ervaring met het uitvoeren van studentenonderzoek en heeft hiervoor een ‘Studentenmonitor’ ontwikkeld.

De Studentenmonitor is een krachtige methode om studentenwensen en kansen in kaart te brengen. Wat is de woonvraag van studenten en aan welke voorzieningen hebben zij behoefte? Belangrijke vragen in uw stad waar studenten een significant deel uitmaken van de populatie. Het goed accommoderen en inbedden van studenten in de stad kan uw stad banen en inkomsten opleveren.

Labyrinth heeft een woonbeeldenmethodiek ontwikkelt, die zij inzet om de woonwensen van deze doelgroep te achterhalen. We werken hierin voor verschillende steden en belanghebbenden voor wie het belangrijk is om een zo aantrekkelijk mogelijke studentenstad te zijn met een aanbod dat zo goed mogelijk aansluit op de vraag van studenten. Door middel van de monitor en haar kennis en ervaring kan Labyrinth ondersteunen bij het te formuleren beleid.

Vanwege onze brede ervaring en flexibele instelling weten wij goed wat wel en niet werkt in úw stad. Elke studentenstad is uniek. Kennis van uw kenniseconomie loont! Daarom gaan we graag met u in gesprek. Neem vrijblijvend contact op met ons op.