Utrecht aan de Njil 2006: enorm succes!

Utrecht aan de Njil 2006, nog groter succes dan vorig jaar

Utrecht aan de Nijl was dit jaar een nog groter succes dan vorig jaar. Dit jaar was er gekozen voor een open arena in de buitenlucht met grote tenten aan de zijkanten.

Het programma was gevarieerd en werd geopend met een lunchdebat voor wijkbewoners. Hierin werd aan wijkbewoners gevraagd, wat zij kwa ontmoetingsmogelijkheden het liefst in de wijk gerealiseerd zouden willen hebben. De resultaten van dit debat werden gepresenteerd aan de wijkwethouder: Marca Spit.

Het muzikale spectakel werd geopend door de Marokkaanse band Manar die met hun vrolijke Dakkha Marrakchi muziek (muziek uit Marrakech) iedereen in de stemming bracht. Verder waren er rap optredens, buikdanseressen, Afrikaanse zang en dans groep, koor van huize Transwijk, Da squad Boys, presentatie Taekwondo, Marokaanse dansschool Radia, Gospel (Timoteus U), Rapcrew 207.

Daarnaast waren er debatten over ondernemen, jongeren in Kanaleneilanden over cultuur en ontmoetingsmogelijkheden in de wijk. Dit debat was georganiseerd door leden van de wijkraad Zuidwest, Utrecht aan de Nijl en Labyrinthonderzoek en werd door Nelly van der Geest (HKU) voorgezeten. In het panel zaten wethouder Cees van Eijk en Zafer Yurdakul en daarnaast waren er naast wijkbewoners en geinteresseerden speciale genodigden zoals woningcorporatie directeuren Victor Verhoeven (Portaal) en Ron Onverzaagt (Mitros).

Architect Jasper Druiven gaf de aftrap met zijn visie en impressie op de stedenbouw in de wijk en hoe deze met relatief kleine ingrepen veel opener zou kunnen worden. Vervolgens gaf architecht Omar El Dahri een presentatie van zijn ontwerp voor een cultuur en ontmoetingscentrum in Kanaleneiland.
De resultaten van dit debat zullen binnenkort ook op deze website gepubliceerd worden.

Al met al kijken de organisatie en de meewerkerkende partijen terug op een zeer gezellige en succesvolle dag aan het Amsterdams Rijnkanaal bij de PrinsClausbrug in Kanaleneiland, die dag omgedoopt tot Utrecht aan de Nijl.