vitale stad, symposium, steden zijn lui, wijkeconomie, participatie, wijken, duurzaamheid

Het boek Stedelijke Vitaliteit, ‘Steden zijn lui’ en 32 andere visies op de vitale stad’ wordt gepresenteerd! In het boek geeft hoofdredacteur Peter de Bois zijn mening over het stadsontwerp en de stedelijke vitaliteit. Er komen daarnaast meer dan 30 andere deskundigen uitgebreid aan het woord over de stad (onder andere Winy Maas, Chris Kuipers, Nathan Rozema en Gerben Vrijkorte, Gert-Jan Hospers, Eric van Eerdenburg en Ahmed Marcouch). Naast Nederlandse deskundigen zijn ook prominente personen geïnterviewd uit onder meer Zürich, Londen, Berlijn en Helsinki. Het boek levert hiermee een zeer toegankelijk, maar ook diepgravend tijdsbeeld van de stad anno 2010.

Tijdens het symposium zal de officiële boekpresentatie in gepaste stijl plaatsvinden. Een groot aantal geïnterviewden uit het boek zullen acte de presence geven. Nathan Rozema (Labyrinthonderzoek & Extenzio) en Gerben Vrijkorte (vestia) gaan in het boek in op kansen in de Afrikaanderwijk Rotterdam.

Nathan Rozema wordt in het kader van stedelijke sociale, fysieke en economische participatie samen met Willem Verbaan tijdens het plenaire gedeelte van het volgeboekte symposium geinterviewd.

Zie voor het programma: http://www.vitalestad.nl/?task=vakdebat

Download HIER het artikel.