Vredesloop Kanaleneiland groot succes

Op eerste pinksterdag werd er door wijkbewoners een grote optocht voor de vrede georganiseerd in Kanaleneiland. Kinderen (met hun ouders) van scholen uit de wijk konden zichzelf hiermee gedurende 5 kilometer door de wijk, bewijzen. De tocht werd begeleid door een spectaculaire Utrechtse Trommelband.

De optocht werd gesteund door de kerken en moskeeen uit de wijk. De kinderen moesten 4 keer stempelen en konden zo hun diploma verdienen.

De eerste stop was bij de Marokkaanse moskee in Kanaleneiland Noord bij het Atleeplatnsoen. De tweede stop was bij de Turkse moskee (in de voormalige bibliotheek) bij het Groot winkel centrum. De derde stop was in park Transwijk, waar door YFC The Mall een estafette was georganiseerd. Tenslotte was de finisch bij het kerverse Marcopoloplantsoen. De vredesloop werd gesponsord door nagenoeg alle bedrijven die op kanaleneiland gevestigd zijn.

Deze optocht is een goed voorbeeld van de vele acties die wijkbewoners in Kanaleneiland ondernemen. Labyrinth is bezig met een onderzoek naar sociale netwerken in deze wijk en is betrokken bij vele activiteiten, beroepshalve, maar juist ook vanuit passie en betrokkenheid. Vandaar dat zij initiatieven als deze van harte toejuicht en ondersteunt en ook nauw betrokken is bij de organisatie van stichting Utrecht aan de Nijl.