Bewonersonderzoek

Afbeelding bij Bewonersonderzoek

“De renovatie is klaar en toch kritiek van bewoners… En dat terwijl we dachten dat we iedereen er van tevoren bij betrokken hadden.” Bewonersonderzoek is van doorslaggevend belang bij succesvolle herstructurering.

Aan de voorkant maken mensen vaak weinig gebruik van de mogelijkheid om inspraak te hebben bij bijvoorbeeld renovatieplannen van woningcorporaties, maar achteraf blijkt ontevredenheid bij bewoners. Als geen ander weet Labyrinth mensen te activeren om juist aan de voorkant actief mee te denken over de inrichting van hun wijk en woning.

Informatie halen bij de bron

De visie van Labyrinth is om met álle bewoners te praten als het gaat om renovatie of nieuwbouw. Ook met mensen die minder makkelijk te bereiken zijn. Zo zijn door taal- en culturele barrières de anderstalige groepen in de regel ondervertegenwoordigd in veel projecten. Met de inzet van ons Etnoteam, dat bestaat uit hoogopgeleide en meertalige projectmedewerkers met een bi-culturele achtergrond, garandeert Labyrinth een zo hoog en betrouwbaar mogelijke participatie onder alle doelgroepen.

Ervaring Labyrinth

Labyrinth heeft veel ervaring met uitvoeren van draagvlakmetingen en woonwensenonderzoeken. Labyrinth levert een bondige en duidelijke rapportage met concreet advies en duidelijke handvatten. Ook organiseert zij regelmatig bijeenkomsten waarin de resultaten van het onderzoek gepresenteerd worden aan de bewoners van de wijk. Zo worden zij gedurende het hele proces betrokken. Naast ondersteuning in onderzoek kan Labyrinth gedurende het hele traject als sparringpartner optreden.

Labyrinth werkte onder andere voor:

Een paar recente voorbeelden van door ons uitgevoerd bewonersonderzoek: